Vær med når vi tager temperaturen på erhvervslivet med og uden hjælpepakker. Vi har inviteret Dansk Erhvervs chef for analyse og samfundsøkonomi Katrine Ellersgaard Nielsen til en diskussion med Lars Christensen om ”Erhvervslivet og hjælpepakkerne.”Den økonomiske ekspertgruppe vedr. udfasning af hjælpepakker kom tirsdag d. 27. maj med deres rapport, som af mange havde været imødeset med stor spænding.

Meldingen var klar: Hjælpepakkerne skal udfases d. 8. juli og derefter skal hjælpen være i form af lån mv. undtaget en række særligt hårdt ramte erhverv, hvor hjælpepakkerne bør fortsætte. De nuværende økonomiske vismænd var ikke længe om at bakke op om udfasningen. Og regeringen med finansminister Nicolai Wammen var lige så hurtig ude med melding om, at de var klar til at forlænge i hvert fald lønkompensationen til august. Rapporten afstedkom hurtigt et lang række politiske diskussioner rækkende fra, at alle skulle have en hjælpende hånd til ”lad falde hvad ikke kan stå” forstået som, at hjælpepakkerne ikke skal holde kunstigt liv i virksomheder, der selv uden en coronakrise ville have været nødt til at bukke under.